Nieuws

 • Na-isoleren conform BENG

  Na-isoleren conform BENG

  Voor projecten met een vergunningverlening na 1-1-2021 gelden de nieuwe BENG-eisen. Ook voor renovatie brengt dit veranderingen met zich mee. Wij geven enkele voorbeelden voor het dak, de zolder en de gevel.

  12 april 2021

 • IsoBouw ondersteunt convenant Hibin

  IsoBouw ondersteunt convenant Hibin

  Op initiatief van Hibin is het convenant ‘Bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie’ gelanceerd. Doel van het convenant is het op een uniforme manier inzichtelijk maken van productdata. IsoBouw is een grote voorstander van een eenduidige communicatie in de bouwketen en is één van de ondersteuners van het convenant.

  25 maart 2021

 • Duurzaamheid heeft onze topprioriteit

  Duurzaamheid heeft onze topprioriteit

  Oog voor het milieu en duurzaamheid heeft topprioriteit bij IsoBouw. Aangestuurd door onze holding BEWi, maakt dit een integraal onderdeel uit van onze bedrijfsvoering. In dit kader lanceerde BEWi onlangs haar duurzaamheidsstrategie met daarin onze toezeggingen en beloften.

  22 maart 2021

 • Operation clean sweep

  Operation clean sweep

  De EPS-industrie heeft op 18 maart het Operation Clean Sweep® (OCS) – convenant ondertekend. Daarmee verbinden de Nederlandse producenten van EPS-isolatie- en verpakkingsproducten zich aan het doel van nul emissie van kunststof korrels, vlokken en poeder naar het milieu.

  18 maart 2021

 • Update beschikbaarheid polystyreen

  Update beschikbaarheid polystyreen

  Met dit bericht geven wij een update over de implicaties van de huidige marktsituatie in verband met het Europese tekort aan de grondstof styreen, het basismateriaal voor polystyreen.

  16 maart 2021

 • BENG

  BENG

  Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). Wat is dat? Wat verandert er?

  08 januari 2021

 • IsoBouw-producten wederom bekroond met DUBOkeur

  IsoBouw-producten wederom bekroond met DUBOkeur

  NIBE heeft op basis van actuele LCA's nieuwe DUBOkeurmerken toegekend aan diverse IsoBouw-producten waarvan de DUBO-certificatie hernieuwd moest worden.

  03 december 2020

 • IsoBouw levert vleermuiskasten

  IsoBouw levert vleermuiskasten

  In samenwerking met het bedrijf Miecon brengt IsoBouw een unieke airpop® kast op de markt voor de opvang van vleermuizen.

  20 november 2020

 • airpop materiaalinzameling wederom gestegen

  airpop materiaalinzameling wederom gestegen

  Na een stijging van 21% in 2018 is het volume aan ingezamelde airpop® via gemeentelijke milieustraten in 2019 wederom gestegen met 25%. Dit blijkt een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Stybenex, de brancheorganisatie voor airpop® verwerkende bedrijven.

  19 oktober 2020

 • Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

  Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

  Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen voor renovatieprojecten.

  14 september 2020

 • Wetenschappelijk aantoonbaar de beste milieuscore

  Wetenschappelijk aantoonbaar de beste milieuscore

  Airpop bestaat voor 98% uit lucht en is onbeperkt recyclebaar. Bent u op zoek naar een isolatiemateriaal met een goede milieuscore? Dan zit u met airpop wel goed.

  16 juli 2020

 • Nieuw: Geïntegreerde nestkasten

  Nieuw: Geïntegreerde nestkasten

  Volgens de ‘Wet natuurbescherming’ mag de ecologische functionaliteit niet achteruitgaan bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dieren en planten moeten worden beschermd door extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vervangende nestkasten. Als leverancier van milieuvriendelijke en energiebesparende isolatiesystemen ondersteunt IsoBouw haar klanten ook op dit gebied.

  18 mei 2020

 • Holding IsoBouw neemt Nederlands recyclingbedrijf over

  Holding IsoBouw neemt Nederlands recyclingbedrijf over

  BEWiSynbra Group, de holding van IsoBouw, heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Nederlandse bedrijf De Wijs-van Loon BV, inclusief haar dochteronderneming Poredo BV.

  03 maart 2020

 • IsoBouw vernieuwt renovatieplaten hellend dak

  IsoBouw vernieuwt renovatieplaten hellend dak

  NOM-ready / passief renoveren wordt nu nog eenvoudiger dankzij de vernieuwde SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw.

  07 januari 2020

 • airpop (EPS) materiaalinzameling gestegen

  airpop (EPS) materiaalinzameling gestegen

  In 2018 is er in 200 gemeenten ongeveer 880 ton airpop® (EPS) ingezameld. Dit is een stijging van 31% van het aantal inzamelpunten, gemeentelijke milieustraten en een stijging van 21% aan ingezameld tonnage ten opzichte van 2016. Aldus het bestuur van Stybenex, de brancheorganisatie voor airpop verwerkende bedrijven.

  06 januari 2020

 • IsoBouw-innovaties tijdens Gevel2020

  IsoBouw-innovaties tijdens Gevel2020

  Graag nodigt IsoBouw u uit om kosteloos een bezoek te brengen aan de beurs GEVEL: dé vakbeurs voor ontwerp en engineering van de gebouwschil. IsoBouw presenteert enkele spraakmakende innovaties. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op 28, 29 of 30 januari in Rotterdam Ahoy!

  02 januari 2020

 • Nieuwe maatwerkoplossingen voor dakelementen

  Nieuwe maatwerkoplossingen voor dakelementen

  Geprefabriceerde maatwerk versnelt het bouwproces en ontlast de aannemer. IsoBouw introduceert 2 nieuwe maatwerkoplossingen voor haar SlimFix dakelementen.

  28 oktober 2019

 • Hernieuwde subsidie voor isoleren

  Hernieuwde subsidie voor isoleren

  De subsidieregeling SEEH (Subsidieregeling energiebesparing eigen huis), kan vanaf 2 september weer aangevraagd worden. Met de regeling kunnen woningeigenaren en Vve (Verenigingen van Eigenaren) subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.

  22 augustus 2019

 • IsoBouw introduceert vernieuwde spouwisolatie

  IsoBouw introduceert vernieuwde spouwisolatie

  IsoBouw heeft haar succesvolle PolyFort-Pro spouwisolatie verder verbeterd. Met een slimme aanpassing worden koudebruggen verminderd en is de verwerking nog eenvoudiger en sneller.

  27 juni 2019

 • Holding IsoBouw neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

  Holding IsoBouw neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

  "We are circular" was ons motto tijdens de Bouwbeurs. Geen loze slogan maar een integraal beleid van ons bedrijf, zoals blijkt uit de verwerving van een meerderheidsbelang in de Belgische recycler Eco Fill door BEWiSynbra, de holding van IsoBouw.

  07 mei 2019

 • IsoBouw imponeert met vlammende demo

  IsoBouw imponeert met vlammende demo

  Een opvallende presentatie die veel aandacht opwekte. Dat bood de beursstand van IsoBouw tijdens de Bouwbeurs. De ‘brandtest’ van het nieuwe isolatiemateriaal Xire zorgde voor verbazing bij bezoekers.

  28 februari 2019

 • Minister Ollongren brengt bezoek aan IsoBouw

  Minister Ollongren brengt bezoek aan IsoBouw

  Onder de vele bezoekers aan de Bouwbeurs behoorde dit jaar ook minister Ollongren. Benieuwd hoe circulariteit geïntegreerd is in de bouwsector liet ze zich informeren door de specialist op dit gebied, IsoBouw.

  11 februari 2019

 • IsoBouw komt met doorbraak in super grote EPS-bekisting

  IsoBouw komt met doorbraak in super grote EPS-bekisting

  Een grote EPS-funderingsbekisting maken, die ook nog eens bestand is tegen de hoge betondruk, is vrijwel onmogelijk. Dankzij innovatieve productietechnieken is IsoBouw dat met PowerKist XL toch gelukt.

  02 oktober 2018

 • Update: Isolatiematerialen en brandveiligheid

  Update: Isolatiematerialen en brandveiligheid

  Naar aanleiding van de Grenfell brand in London (2017) laait de discussie op over de rol van isolatiematerialen bij brand. Een discussie die veelal niet gebaseerd is op feiten maar commercieel gestuurd wordt. Wij willen u graag de feiten geven over de huidige wettelijke voorschriften, de testmethodes en de rol van isolatiematerialen bij brand.

  25 mei 2018

 • Holding IsoBouw wordt BEWiSynbra Group

  Holding IsoBouw wordt BEWiSynbra Group

  Onlangs is de holding van IsoBouw, Synbra in Etten-Leur, in handen gekomen van de uit Zweden afkomstige BEWi Group.

  17 mei 2018

 • IsoBouw genomineerd voor 'Fabrikant van de toekomst'

  IsoBouw genomineerd voor 'Fabrikant van de toekomst'

  Tijdens het HIBIN-congres ‘ Bouwgroothandel Bijeen’ in Amersfoort werd op 4 oktober bekend gemaakt dat IsoBouw is genomineerd voor de ‘Fabrikant van de Toekomst’.

  05 oktober 2017

 • Nieuw assortiment SlimFix Spoor dakelementen

  Nieuw assortiment SlimFix Spoor dakelementen

  IsoBouw breidt haar assortiment SlimFix Spoor dakelementen uit met hogere Rc-waarden en introduceert een innovatief waterkerend én luchtdicht profielsysteem.

  14 september 2017

 • NIEUW: Handige rekentool voor gevelisolatiesysteem

  NIEUW: Handige rekentool voor gevelisolatiesysteem

  Om het werk van verwerkers te verlichten, heeft IsoBouw een nieuwe rekentool ontwikkeld. Hiermee kan snel en eenvoudig een overzichtelijke materialenlijst worden samengesteld bij de toepassing van het SlimFort gevelisolatiesysteem.

  19 juni 2017

 • Ultralicht optoppen van woningen met zelfvoorzienend dak

  Ultralicht optoppen van woningen met zelfvoorzienend dak

  In samenwerking met diverse partners is er op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem de Fit the Future proefwoning verbouwd in opdracht van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de TU Eindhoven. Het resultaat is een ultralicht op-topsysteem voor woningen in de vorm van een lessenaarskap

  25 november 2016

 • Hoe maak je NOM betaalbaar

  Hoe maak je NOM betaalbaar

  Nul-op-de-Meter renoveren komt niet echt van de grond. Oorzaak: Te hoge kosten! Samen met ketenpartners bewijst IsoBouw dat het ook anders kan, zoals bijvoorbeeld bij een groot renovatieproject in Noord Nederland.

  16 november 2016

 • Nieuw: Snel verwerkbare SlimFix RenoGoot voor na-geïsoleerde daken

  Nieuw: Snel verwerkbare SlimFix RenoGoot voor na-geïsoleerde daken

  IsoBouw introduceert een innovatief gootsysteem waarmee een na-geïsoleerd dak snel en eenvoudig waterdicht en esthetisch wordt afgewerkt.

  26 oktober 2016

 • 8 tot 12% rendement op na-isoleren huis

  8 tot 12% rendement op na-isoleren huis

  Investeren in het na-isoleren van je huis levert tot 12x meer rendement op dan je geld op een spaarrekening zetten.

  06 juli 2015

 • Vrijdragend dakelement oplossing na-isoleren oneffen dak

  Vrijdragend dakelement oplossing na-isoleren oneffen dak

  IsoBouw introduceert een nieuw vrijdragend dakelement voor het na-isoleren van oneffen/gebogen daken en daken met 'oude' dakelementen.

  01 juni 2015

 • airpop® (EPS), beschermt huizen tegen aardbevingen

  airpop® (EPS), beschermt huizen tegen aardbevingen

  airpop® toegepast als buffer rond de fundering kan huizen beschermen tegen aardbevingen, aldus een onderzoek van Rien Polak.

  13 mei 2015

 • Ook na 1 juli 6% BTW op arbeid na-isoleren

  Ook na 1 juli 6% BTW op arbeid na-isoleren

  Per 1 juli vervalt de algemene 6% BTW-regeling op arbeid bij het renoveren van woningen. Dit geldt echter NIET voor de arbeid bij isolatiewerkzaamheden. Hiervoor blijft het 6%.

  31 maart 2015

 • Leaserijders IsoBouw CO2-neutraal dankzij bezoekers BouwBeurs

  Leaserijders IsoBouw CO2-neutraal dankzij bezoekers BouwBeurs

  In het kader van haar beursthema ‘Natuurlijk isoleren!’ had IsoBouw een ludieke actie bedacht tijdens de BouwBeurs in Utrecht. Door het aanplanten van bomen kan IsoBouw nu een CO2-compensatie claimen van ruim 70 ton CO2.

  19 maart 2015

 • IsoBouw FSC en PEFC gecertificeerd

  IsoBouw FSC en PEFC gecertificeerd

  IsoBouw mag voor haar isolerende sandwich dakelementen en haar prefabkappen het FSC en PEFC keurmerk voeren.

  06 maart 2014

 • Wetenschappers waarschuwen voor gezondheidsrisico's minerale wol isolatie

  Wetenschappers waarschuwen voor gezondheidsrisico's minerale wol isolatie

  8 vooraanstaande toxicologen sturen een brandbrief naar de Tweede Kamer. Hierin vragen zij aandacht voor de gezondheidsrisico's die verbonden zijn aan de toepassing van glas- en steenwol.

  06 september 2013

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.

Deze webpagina is niet geschikt voor mobiele devices

U kunt deze pagina openen via uw desktop.