20 november 2020

IsoBouw levert vleermuiskasten

In samenwerking met het bedrijf Miecon brengt IsoBouw een unieke EPS kast op de markt voor de opvang van vleermuizen.

nestkast vleermuizen

De eigenaren van Miecon, Frans Kuenen en Wim van den Heuvel, nemen de eerste vleermuiskast in ontvangst uit handen van accountmanager Cas-Jan Gadella.

Volgens de ‘Wet natuurbescherming’ moeten dieren en planten worden beschermd door extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vervangende nestkasten. Hiervoor ontwikkelde IsoBouw eerder al samen met Miecon de Avi-nestkast voor mussen en mezen. Voor vleermuizen beschikte Miecon, een bedrijf gespecialiseerd in mitigatie, al over een systeem. Deze was uitgevoerd in hout, hetgeen zijn beperkingen had.

In samenwerking met IsoBouw is er nu een EPS variant ontwikkeld. De voordelen van deze EPS vleermuiskast zijn:

  • De isolerende werking
  • Licht in gewicht
  • Eenvoudig toepasbaar
  • Maatvast
  • Vochtongevoelig
  • Duurzaam

De gepatenteerde vleermuiskast heeft een afmeting van 800 x 1000 mm en kan zeer eenvoudig ingebouwd worden in de spouwmuur. De kast kan huisvesting bieden aan ca. 200 vleermuizen, die zowel horizontaal als ook verticaal kunnen wegkruipen. Uitwerpselen worden automatisch afgevoerd uit de kast door de vorm en door de in- en uitvliegbewegingen van de vleermuizen. Voor de ingang zijn speciale toegangsstenen verkrijgbaar die in de buitenmuur worden ingemetseld en toepasbaar zijn bij iedere lagermaat.

Bekijk de video voor meer informatie over de toepassing.

De EPS vleermuiskast kan besteld worden via Miecon.