19 januari 2023

EPS IsoBouw beloond met C2C certificatie

Onlangs is IsoBouw het bronzen Cradle to Cradle Certified® certificaat toegekend voor vrijwel alle EPS producten. Het certificaat is verleend door de onafhankelijke Cradle to Cradle specialist EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) en is een garantie dat deze IsoBouw-producten aantoonbaar circulair zijn.

Meer dan recycling

EPS was altijd al 100% recyclebaar. Cradle to Cradle staat echter voor meer dan de recyclebaarheid van een product. Het houdt ook in dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik (upcycling).

Een andere extra dimensie is dat Cradle to Cradle producten, naast de mogelijkheden tot hergebruik, ook worden gecontroleerd op de samenstelling van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhoogde eisen met betrekking tot MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), milieubelasting en HSE-management (Health Safety en Environment).

Cradle to Cradle

Ga naar de pagina 'Cradle to cradle Certified®' voor meer info over het Cradle to Cradle principe en de voordelen van de toepassing van Cradle to Cradle producten.

Met deze certificatie geeft IsoBouw invulling aan haar duurzaamheidsambities die zijn vastgelegd in het duurzaamheidsplan ‘Improve to preserve’.