19 oktober 2020

airpop materiaalinzameling wederom gestegen

Na een stijging van 21% in 2018 is het volume aan ingezamelde airpop® via gemeentelijke milieustraten in 2019 wederom gestegen met 25%. Dit blijkt een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Stybenex, de brancheorganisatie voor airpop® verwerkende bedrijven.

Groei inzameling airpop®.

Voor 2020 tot 2023 wordt een verdere stijging van de inzameling en inzamelpunten voor airpop® verwacht. Voor deze periode is een groei van het aantal tonnage geprognosticeerd van 1229 ton in 2020 naar 1684 ton in 2023.

recycling eps

Groei inzamelpunten via gemeentelijke milieustraten

Stybenex blijft energie steken in de uitbreiding van inzamelpunten via de gemeentelijke milieustraten. In 2019 is het aantal toegenomen met 19. De verwachting is dat het aantal in 2023 verder gegroeid zal zijn tot 340 inzamelpunten.  

recycling eps via gemeente

Een overzicht van de milieustraten waar schoon airpop®-afval kan worden ingeleverd.

Koploper in Europa

Steeds meer mensen realiseren zich dat airpop® een waardevol materiaal is dat veelvuldig gerecycled kan worden voor hergebruik. Mede dankzij deze bewustwording wordt airpop®, dat voor 98% uit lucht bestaat, steeds vaker ingeleverd bij één van de gemeentelijke milieustraten die Nederland rijk is. Nederland is zelfs koploper in Europa.

Recycling airpop®

Apart ingezameld airpop® wordt door deskundige recyclers verwerkt en kan door producenten weer in het productieproces worden ingezet. De grondstof blijft zo in de kringloop en levert op deze manier een bijdrage aan de circulaire economie en aan een beter milieu.