03 maart 2020

Holding IsoBouw neemt Nederlands recyclingbedrijf over

BEWiSynbra Group, de holding van IsoBouw, heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Nederlandse bedrijf De Wijs-van Loon BV, inclusief haar dochteronderneming Poredo BV.

BEWiSynbra ziet duurzaamheid als een belangrijk strategisch drijfveer van het bedrijf waarbij circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel vormt. Het verzamelen en recyclen van EPS-materiaal is de kernfunctie van een apart opgericht bedrijfsonderdeel: BEWISynbra Circular.

Ik ben zeer verheugd over onze acquisitie van De Wijs-van Loon BV. Het bedrijf loopt voorop op het gebied van EPS-recycling. Deze acquisitie bevestigt onze toewijding om de verandering van de EPS-industrie in de richting van een circulaire economie te leiden en past zeer goed bij onze strategische prioriteiten”, aldus Jonas Siljeskär, CEO van BEWiSynbra.

Managing director Bart de Wijs (links) en Operational manager Arno de Wijs (rechts) van Poredo

"We zijn zeer enthousiast over het feit dat we onderdeel gaan uitmaken van BEWiSynbra", zegt Bart de Wijs, directeur van Poredo BV. “We weten dat BEWiSynbra zich inzet voor duurzaamheid en zich al richtte op het hergebruik van EPS lang voordat duurzaamheid een modewoord werd. We kijken er naar uit om een belangrijke rol te spelen in de realisatie van een circulaire economie voor de gehele EPS-industrie”.

De Wijs-van Loon BV en Poredo BV richten zich op het verzamelen, reinigen en recyclen van alle soorten kleuren en formaten EPS, van verpakkingsmateriaal tot bouw- en sloopafval. Het EPS kan zowel schoon als ook vervuild zijn met o.a. zand, betonsluier en vocht. De eindproducten worden hergebruikt door bedrijven in de meubelindustrie, de bouw en de tuinbouw.