29 april 2021

IsoBouw-nominatie voor Fabrikant van de Toekomst

Net zoals 2 jaar geleden organiseert Hibin, de branchevereniging van bouwmaterialenhandelaren, weer een verkiezing 'Fabrikant van de toekomst'. Een vakjury heeft IsoBouw genomineerd in de categorie 'minder primaire grondstoffen.

Fabrikanten zijn begin maart door Koninklijke Hibin uitgenodigd om hun product- of procesinnovaties aan te melden voor de tweede editie van de Fabrikant van de Toekomst. Twee jaar geleden werd IsoBouw runner-up achter Weekamp Deuren en winnaar in de categorie 'Digitalisering'.

Dit jaar zijn de volgende categorieën gekozen:

  • Versnelling van de bouw- en renovatieopgave.
  • Minder primaire grondstoffen.
  • Data voor stroomlijning van de bouwsector.
  • Hindervrije bouwlogistiek. 

Na juryberaad is IsoBouw, samen met Velux en Wienerberger, genomineerd in de categorie 'Minder primaire grondstoffen'. De productinnovatie waar IsoBouw zich mee aangemeld heeft is 'Greenline'.

Tijdens het Hibin-congres op 8 juni worden de winnaars per categorie en de overallwinnaar bekend gemaakt. 

Greenline

Ons doel is om continu grondstoffen en producten te ontwikkelen die duurzamer zijn. Al jaren wordt gerecycled EPS gedeeltelijk gebruikt bij de productie van nieuwe producten. Door een technologische doorbraak gaan we dit op een nog grotere schaal doen. IsoBouw en haar BEWi zusterbedrijven in Europa gaan als eerste EPS fabrikant nieuwe EPS producten aanbieden die voor 100% uit gerecyclede EPS bestaan. Voor deze wereldprimeur wordt een nieuwe, zelf ontwikkelde, 100% gerecyclede EPS-grondstof gebruikt, genaamd Greenline. Greenline is uniek omdat deze grondstof ons in staat stelt om nieuwe EPS producten te maken van 100% gerecycled materiaal zonder kwaliteitsverlies. De producteigenschappen van Greenline producten komen overeen met de huidige EPS producten.

In de loop van dit jaar verwachten wij de eerste producten met Greenline in de markt te kunnen zetten.

Meer info over 'Fabrikant van de Toekomst' vindt u op de Hibin-website.

Aanvulling:

Inmiddels is de uitslag van de vakjury bekend gemaakt. Helaas is Greenline niet verkozen tot de winnaar. In de categorie 'Minder primaire grondstoffen' ging deze eer naar Velux met de recycledienst voor de dakramen. De overall-winnaar is RC-panels met de terugwingevel. Wij feliciteren beide bedrijven met deze mooie prestatie.

Publieksprijs

Wat nog niet beslist is, is wie de publieksprijs toegekend krijgt. Medewerkers van de HIBIN-leden kunnen tot 2 juli hun stem uitbrengen op hun favoriet.