08 maart 2023

Vloerisolatie met de beste milieuscore

IsoBouw introduceert met de Eco50 Klik-vloerplaat een nieuwe vloerisolatie met minimaal 50% gerecyclede EPS. Deze milieuvriendelijke vloerisolatie helpt de markt bij het behalen van ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen.

Opdrachtgevers, voorschrijvers en verwerkers zijn steeds meer op zoek naar producten met een goede milieuscore. Wat dat betreft zit u met de EPS isolatiesystemen van IsoBouw wel goed. Maar het kan altijd nog beter! Dit bewijzen we met de introductie van een nieuwe EPS-vloerisolatie: de Eco50 Klik-vloerplaat.

Na de eerdere introductie van de Eco30-vloerplaat is de Eco50 Klik-vloerplaat het tweede product in ons Eco-Line assortiment. De Eco50 Klik-vloerplaat bestaat voor minimaal 50% uit gerecyclede EPS. De toch al lage MKI-score en lage CO2-uitstoot van de reguliere EPS-vloerisolatie wordt met de Eco50 Klik-vloerplaat met nog eens ca. 50% verlaagd. Deze absoluut beste milieuscore vereenvoudigt het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen, zoals een lage MPG, en de realisatie van een circulair/duurzaam bouwproject (goede BREEAM-score, Paris Proof).

De Eco50 Klik-vloerplaat is kwalitatief gelijk aan de reguliere Klik-vloerplaat van IsoBouw, met dezelfde waarden voor het isolerend vermogen en druksterkte. Ook bij de Eco50 Klik-vloerplaat zorgt de unieke klik-verbinding voor een snelle verwerkbaarheid en een naadloze verbinding zonder koudebruggen.

De Eco50 Klik-vloerplaat is 100% herbruik- en recyclebaar. IsoBouw beschikt over een losmaakbaarheidsindex en een Use4ReUse terugnameservice voor de retourname van restmaterialen.

Meer productinformatie