Klimaatadaptief renoveren

Hoe bereik je bij grootschalig onderhoud een maximale CO2-reductie én klimaatadaptieve doelen?
IsoBouw kan u hierbij ondersteunen met:

  • Energiebesparende na-isolatiesystemen.
  • Producten met aantoonbaar de laagste CO2-emissies.
  • De integratie van natuurinclusieve oplossingen.

Lees voor meer informatie onze whitepaper: CO2 reduceren door bewust te isoleren’.


Energiebesparende na-isolatiesystemen

renovatie hellend dak isolatie  

IsoBouw beschikt over een uitgebreid assortiment na-isolatiesystemen voor het dak en de gevel. Gecombineerd met onze  integrale oplossingen kunnen deze systemen vrijwel aan al uw uitdagingen en wensen voldoen, vooral ook als u klimaatadaptief wilt renoveren. 


Aantoonbaar de laagste CO2-emissies

Voor bijna al haar EPS-isolatiesystemen heeft IsoBouw een ‘LevensCyclusAnalyse’ (LCA) laten maken.
In deze LCA’s zijn diverse milieu-indicatoren berekend, zoals de MilieuKostenIndicator (MKI) en de CO2-emissies van het product. Het laatste zowel van de productie en toepassing van het product (Paris proof: module A1 t/m A5), als ook gedurende de gehele levensduur, inclusief het recyclingspotentieel (GWP: module A t/m D).

De milieuscores van de IsoBouw-producten zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD) met de hoogst haalbare categorie 1 productkaart.  

In opdracht van IsoBouw heeft adviesbureau Alba Concepts de milieuprestaties van enkele IsoBouw-producten vergeleken met die van veel gebruikte alternatieven.

Bron: Onderzoek Alba Concepts, berekend met BCI Gebouw, gebaseerd op de data uit de NMD peildatum 31-1-2024. GWP=Global Warming Potential gebaseerd op CO2 eq (GWP-total over 100 jaar, module A t/m D) EN 15804 +A1.

* Gebaseerd op een vlasisolatie toegepast met houten regels en een dampopen folie.

milieuprestaties plat dak isolatie 

Bron: Onderzoek Alba Concepts, berekend met BCI Gebouw, gebaseerd op de data uit de NMD peildatum 31-1-2024. GWP=Global Warming Potential gebaseerd op CO2 eq (GWP-total over 100 jaar, module A t/m D) EN 15804 +A1.

* Berekend met GPR materiaal, gebaseerd op de data uit de NMD peildatum 31-1-2024.

Conclusie onderzoek:

De IsoBouw-producten scoren in de vergelijking het beste en kunnen daarmee voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-emissies zorgen.  


De integratie van natuurinclusieve oplossingen

Het uitgebreide renovatie-assortiment van IsoBouw bevat ook integrale oplossingen voor de toepassing van optimaal geventileerde indak PV-systemen en een probleemloze bedekking met groendaken. Voor de opvang van vogels kan IsoBouw, indien gewenst, de isolatiesystemen voorzien van geïntegreerde nestkasten.


Meer informatie?

Maak een afspraak voor een inzage in het rapport van Alba Concepts, of lees voor meer informatie en een verdere onderbouwing onze whitepaper: CO2 reduceren door bewust te isoleren

Bekijk ook de brochure: Hellende daken duurzaam na-isoleren.

Wilt u meer voorbeelden zien hoe u met een bewuste keuze in isolatiemateriaal CO2-emissies kunt reduceren? Ga dan naar de tool CO2 Saver.