Infopagina voor architecten

U vervult als architect een cruciale rol in het bouwproces. Wij beseffen dat u daarbij met veel producten te maken heeft en daarom gericht en snel informatie nodig heeft om de juiste producten te kiezen. Producten waarmee u beter, makkelijker, milieuvriendelijker, esthetischer kunt ontwerpen. Door goed naar architecten te luisteren, is IsoBouw als geen ander in staat om u te ondersteunen met innovatieve producten en een uitgebreide service. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
 • 2D/3D/BIM

  BIM vervult een groeiende functie in het ontwerpen en realiseren van gebouwen. IsoBouw is volledig ingericht op deze ontwikkeling en wil ook hier uw werk verlichten. Ons 2D/3D/BIM/Bestek-serviceprogramma maakt Bimmen met IsoBouw-producten eenvoudig.  

  2D-3D-BIM-Bestekservice
 • Detailleringsoplossingen

  Voor veel van onze producten hebben wij aansluitdetails uitgewerkt. Deze detailleringsoplossingen helpen u de juiste detailleringen te hanteren bij bijvoorbeeld goot-, raam- en/of nokaansluitingen.

  Naar de detailleringsoplossingen
 • Luchtdicht bouwen

  Voor het behalen van een lage EPC is een goede combinatie van een hoge RC-waarde en uitgekiende installatiesystemen vereist. Minstens net zo belangrijk is het realiseren van luchtdichte aansluitingen. Ook hierover geven wij u graag tips. 

  Meer info

 • Rc-rekentool

  De isolatiewaarde van producten wordt veelal weergegeven in een Rd-waarde (van alleen het product). Bepalend is echter de Rc-waarde (totale constructie). Met onze RC-rekentool helpen wij u om te bepalen welke dikte u nodig heeft om de gewenste Rc-waarde te behalen. 

  Naar de Rc-rekentool
 • Lagere EPC met SlimFix dakelementen

  IsoBouw beschikt over een groot assortiment dakelementen met Rc-waarden tot wel Rc 12. Ideaal voor het behalen van de huidige eisen in het Bouwbesluit (Rc 6 bij nieuwbouw) maar ook voor nul energiewoningen en/of passief bouwen.  

  Naar het assortiment voor nieuwbouw
 • Elke renovatie verdient een specifieke product-oplossing

  Of het nu om het na-isoleren van gevels of plat /hellende daken gaat. Ieder project is gebaat bij een product dat het beste aansluit op de situatie. IsoBouw houdt hier rekening mee zodat u altijd een passende oplossing heeft. Het gevolg: Kostenbesparingen en een hogere kwaliteit.

  Kijk welke product bij uw project past
 • Meer zekerheid met uitgekiende bouwconcepten

  IsoBouw werkt vaak samen met andere leveranciers om bouwconcepten te bedenken die u meer kwaliteit en zekerheid bieden. Zoals bijv. dak-en gevelisolatie-systemen gecombineerd met zonnepanelen. Een ander voorbeeld van conceptueel bouwen zijn onze projectspecifiek op maat gemaakte prefab-kappen.

  SlimFix(-XT) Solar
 • Airpop, het meest duurzaam

  Aandacht voor het milieu wordt steeds belangrijker. Duurzaam en Biobased bouwen winnen terrein. Airpop kan u hierbij helpen. Ons isolatiemateriaal behaalt de beste milieuscores. Niet gek, als je bedenk dat het voor 98% uit lucht bestaat. 

  Meer informatie over onze milieuscore
 • Brandveilig isoleren met Airpop

  Airpop is een kunststofisolatie. Is de toepassing van Airpop dan wel brandveilig? Zonder meer! Met Airpop kunt u aan alle wettelijke eisen voldoen m.b.t. de brandveiligheid.     

  Meer info

Overige dienstverlening

 • Indien gewenst ondersteunen wij u met technische adviezen en tekenwerk.
 • Alle relevante detailleringen zijn via deze site gemakkelijk te downloaden, in elk gewenst bestandsformaat. Dat geldt ook voor alle bestekteksten. Deze vindt u net zoals de detailleringen bij de betreffende productinformatie.

Werkt u met algemene zoeksystemen?

Veel informatie over onze slimme isolatie-oplossingen kunt u ook terugvinden op:

 

Laatste nieuws

 • Update: Isolatiematerialen en brandveiligheid

  Naar aanleiding van de Grenfell brand in London (2017) laait de discussie op over de rol van isolatiematerialen bij brand. Een discussie die veelal niet gebaseerd is op feiten maar commercieel gestuurd wordt. Wij willen u graag de feiten geven over de huidige wettelijke voorschriften, de testmethodes en de rol van isolatiematerialen bij brand.

  Lees meer »
 • IsoBouw verkozen tot runner-up 'Fabrikant van de Toekomst'

  Op 22 maart vond in Utrecht de uitreiking plaats van de 'Fabrikant van de Toekomst'. Deze verkiezing is geïnitieerd door HIBIN en gebaseerd op een onderzoek onder ruim 400 bouwmaterialengroothandelsvestigingen. De thema's waarop ca. 100 toeleveranciers zijn beoordeeld waren 'duurzaamheid', 'digitalisering' en 'kennisdeling'. IsoBouw is blij verrast en ook vereerd dat de bouwmaterialenhandelaren haar beloonden met een tweede plaats , als runner-up achter de winnaar Weekamp deuren.

  Lees meer »
Meer nieuws »

Schakel de hulp in van IsoBouw!

IsoBouw is naast leverancier ook expert in isolatie-vraagstukken. Neem contact op om te ontdekken hoe IsoBouw u kan helpen:

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.

Deze webpagina is niet geschikt voor mobiele devices

U kunt deze pagina openen via uw desktop.