16 januari 2023

Welkom op de (Iso)BouwBeurs

Van 6 t/m 10 februari 2023 vindt na 4 jaar eindelijk weer de BouwBeurs plaats. IsoBouw presenteert zich op deze grootste bouwgerelateerde vakbeurs in Nederland met het thema: 'Een wereld te winnen met IsoBouw'. Want ondanks dat we in onzekere tijden leven, zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Een wereld te winnen met IsoBouw

Een wereld te winnen met ... innovatieve isolatiesystemen

Met onze innovatieve kracht blijven wij u, en/of uw afnemers, ondersteunen om projecten sneller, beter en voordeliger te maken. Op deze wijze valt er ook voor u nog een wereld te winnen. Hoe? Tijdens de Bouwbeurs tonen wij o.a.:

Nieuwe prefab dakelementen

Deze nieuwe zelfdragende dakelementen combineren de kwaliteit en flexibiliteit van dakelementen met het gemak van prefab. De afgewerkte witte binnenzijde, de direct of latere plaatsingsmogelijkheid van dakramen zonder onderconstructie en het flexibel aan te brengen maatwerk, zoals overstekken en verjongingen, maken deze dakelementen een beter alternatief voor prefabkappen. Daarnaast zijn deze dakelementen ook nog eens scherper geprijsd.

Nieuwe renovatieplaten hellend dak

Voor het na-isoleren van hellende daken toont IsoBouw een primeur op de beurs. Het zijn nieuwe circulaire dakpanelen voor toepassing op een dragend dakbeschot. In één arbeidsgang ontstaat met deze panelen een aaneengesloten afwaterende isolatieschil. Samen met andere handige producteigenschappen resulteert dit in een ongekende snelle montagetijd.  

Plat dak isolatie voor PV-systemen

Opdrachtgevers bemerken dat verzekeringsmaatschappijen terughoudend kunnen zijn als het gaat om de verzekerbaarheid van geïsoleerde platte daken met PV-systemen. Wij tonen de oplossing! Wij vertellen, maar laten ook zien, hoe het gebruik van onze plat dak isolatie in combinatie met onze IsoGarant-service u de beste garantie biedt op een veilige toepassing van PV-systemen op een plat dak. 

Tip: Bezoek op woensdag 8 februari ook het cirkel theater. Daar geeft Slimisoleren.nl van 13:15 - 13:45 een lezing over dit thema met als titel: Feit of Fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren

Brandveilige gevelisolatiesystemen

Met betrekking tot de brandveiligheid is er is nog veel onduidelijkheid in de markt en weinig transparantie over de prestaties van gevelsystemen. Wat zijn nu precies de eisen en hoe weet je of een bepaalde constructie hieraan voldoet? 

Tijdens de beurs geven onze medewerkers, indien gewenst, een beknopte uitleg over de wetgeving rondom de relevante brandveiligheidsthema’s. Ook tonen zij u graag, door Efectis geteste, systemen met onze gevelisolatie en veel gebruikte gevelbekledingen.  

 

Een wereld te winnen met ... circulaire producten

Wij hebben letterlijk een wereld te winnen met duurzame en circulaire isolatie. IsoBouw blijft daarom stappen maken om de voorsprong m.b.t. onze milieuprestaties te vergroten. Zo kunnen we samen onze leefomgeving beschermen en nog beter bouwen aan een circulaire toekomst. Aan bod komen o.a.:

Het Use4ReUse retournamesysteem voor reststukken

Om restmateriaal te voorkomen levert IsoBouw haar producten zoveel mogelijk op maat. Toch kan het voorkomen dat er op de bouw verwerkingsrestanten ontstaan. Dit materiaal weggooien is zonde, omdat dit gepaard gaat met hoge stortkosten. Ook kunnen deze restanten weer prima hergebruikt worden in nieuwe IsoBouw-producten.

Tijdens de Bouwbeurs besteden wij speciale aandacht aan onze Use4ReUse service. Via deze service kan restmateriaal opgehaald en geretourneerd worden naar onze productiebedrijven. Naast minder afval, zorgt dit ook voor een opgeruimde bouwplaats. 

Nieuwe producten van gerecyclede EPS

Een goed voorbeeld, hoe wij invulling geven aan het sluiten van de kringloop, zijn 2 nieuwe producten voor het isoleren van de vloer. Deze isolatieplaten bestaan voor een groot gedeelte uit gerecyclede EPS. De voorsprong van onze EPS-producten in de milieuscore (MKI) wordt hiermee nog verder vergroot. Een betere milieuscore betekent een lager MPG. Daarnaast kan een recyclecontent, die oploopt tot 50%, opdrachtgevers een financieel voordeel opleveren met de MIA/VAMIL regeling.    

GRATIS toegangskaarten

Als u zich aanmeldt via een voorregistratie bespaart u € 37,50. Dat is de prijs voor een toegangskaart aan de kassa. Klik op onderstaande banner voor het aanvragen van uw gratis toegangskaarten voor de BouwBeurs.