3. Redesign - Herontwerpen

Bij ‘Redesign’ kijk je naar de mogelijkheden om op een iets andere manier circulair te herontwerpen. Door iets anders, aangepast of opnieuw te ontwerpen kan een product bijvoorbeeld een langere levensduur of een betere modulaire opbouw krijgen. Een ander voorbeeld is om in de ontwerpfase van je product of van het gebouw al rekening te houden met het hergebruik en recyclen van onderdelen.

De bijdrage van IsoBouw

Circulaire producten met de beste milieuscore

Voorschrijvers kunnen invloed uitoefenen door een doordachte keuze te maken in de ontwerpfase. Dit geldt ook voor het te kiezen isolatiemateriaal. Airpop®-producten van IsoBouw zijn circulair en hebben een uitstekende milieuscore. Dit wordt o.a. bevestigd door de DUBO-keurmerken voor onze producten, maar ook door de uiterst lage schaduwprijzen in de Nationale milieu Database (NMD). Hoe lager deze schaduwprijs is, des te beter dit is voor het milieu.

milieu impact score dakelementen

milieu impact score na-isolatie

milieu impact score passief dakelement

milieu impact score plat dak isolatie

milieu impact score spouwisolatie

milieu impact score vloerisolatie

milieu impact score buitengevelisolatie

Biobased isoleren

Voor wie nog een stapje verder wil gaan heeft IsoBouw BioFoam® ontwikkeld. Dit is een biobased isolatiemateraal met dezelfde eigenschappen als airpop®. Maar dan gemaakt van plantaardig materiaal. BioFoam® wordt momenteel toegepast als spouwvulling, in de zolderisolatie SlimFix Deco en in de plat dak isolatie PolyTopHR-Bio.

zolderisolatie met BioFoam

Zolderisolatiesysteem met BioFoam®

plat dak isolatie met BioFoam

Plat dak isolatie met BioFoam®

Lange levensduur

De airpop® producten van IsoBouw hebben een lange levensduur van >100 jaar. Airpop® behoudt gedurende de gehele levensduur haar initiële producteigenschappen. Het isolatiemateriaal is niet gevoelig voor vocht, verliest geen isolerend vermogen en verouderd niet.

Daarnaast levert IsoBouw producten die de ook de gebruiksfase van een gebouw kunnen verlengen. Een goed voorbeeld hiervan is zijn de renovatieplaten voor het hellend dak. Hiermee kan de Rc-waarde van bestaande constructies, met behoud van de oude isolatielaag, eenvoudig worden verhoogd.

NOM- / passief concepten

Wilt u extra duurzaam ontwerpen? IsoBouw kan u ondersteunen met NOM-totaalconcepten voor het dak en de gevel.
Passief bouwen wordt nog eenvoudiger met onze dakelementen met een RC-waarde t/m 12.0. Voor een optimaal thermisch resultaat adviseren wij u met doordachte detailleringsoplossingen en advies over een goede luchtdichting.

NOM renovatie

NOM renovatie van dak en gevel

passief isoleren

Passief dakelementen