2. Reduce - Verminderen

‘Reduce’ omvat het verminderen van het gebruik en verbruik van grondstoffen en/of efficiënter met grondstoffen omgaan. Dit kan zijn tijdens het productieproces maar ook bij de levering of het gebruik van het product.

De bijdrage van IsoBouw

Airpop® = 98% lucht

Airpop® bestaat voor 98% uit lucht en voor slechts 2% uit polystyreen. Wat is meer natuurlijker dan lucht? Bovendien is het onbeperkt en overal aanwezig. Daarnaast heeft airpop® een uitstekend isolerend vermogen. Dit betekent dat hoge isolatiewaarden worden behaald met minder grondstof.

98% lucht, minder grondstofverbruik

Laagste energie-input en laagste CO2-uitstoot

Airpop®-producten komen tot stand door expansie van polystryeenparels d.m.v. stoom waarbij de cellen zich met lucht vullen. De energie-input en de hoeveelheid CO2-uitstoot bij de productie is de laagste van alle gangbare isolatiematerialen.

CO2 reductie

Hergebruikt van productie-afval

Bij de productie wordt niets verspilt. Ter besparing van grondstoffen wordt al het productie-afval direct weer ingevoerd in het productieproces. Reststukken van toegevoegde materialen, zoals bijv. hout, gaan retour naar de leverancier ter recycling.

Minder transportvervuiling

Airpop® isolatiesystemen hebben een hoog isolerend vermogen en zijn licht in gewicht. Bij het transport betekent dit dat er meer volume per keer geleverd kan worden met een veel mindere gewichtsbelasting. Vrachtwagens verbruiken daardoor minder brandstof. Het gewicht van de isolatie bij een 100 m3 transport van airpop® plat dak isolatie is ca. 1.800 tot 2.000 kg. Dezelfde hoeveelheid met minerale wol plat dak isolatie weegt ca. 15.000 kg! En dan is er nog eens geen rekening gehouden met het beter isolerend vermogen van airpop® waardoor er minder volume en dus minder transport (brandstofverbruik) nodig is.

transport

Minder afval op de bouwplaats

IsoBouw levert haar producten veelal op specificatie. Hierdoor wordt de inzet van grondstoffen en de hoeveelheid afval op de bouwplaats tot en minimum beperkt.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.

Deze webpagina is niet geschikt voor mobiele devices

U kunt deze pagina openen via uw desktop.