08 maart 2018

TU/e gaat de internationale strijd aan met BioFoam-inside van IsoBouw

De TU Eindhoven gaat meedoen aan een internationale strijd m.b.t. het meest duurzame gebouw op technisch en sociaal gebied. Het wordt in zijn geheel geïsoleerd met BioFoam-Inside van IsoBouw.

De TU in Eindhoven gaat met haar ontwerpteam VIRTUe een duurzaam appartementencomplex realiseren. 50 studenten hebben op zowel  technisch als op sociaal gebied een zo duurzaam mogelijk gebouw ontworpen waarmee zij tijdens de Solar Decathlon in Dubai hoge ogen hopen te gooien.

Voor de realisatie van het complex zijn de studenten op zoek gegaan naar innovatieve technologieën die baanbrekend zijn voor hun toepassingsgebied. Zowel voor de vloer, gevel en dak is gekozen voor het isolatiemateriaal BioFoam-inside van IsoBouw. De hoge drukvastheid in combinatie met de uitstekende milieuprestatie, de goede beschikbaarheid en de eenvoudige verwerkingstoepassing zijn bepalend geweest voor de keuze van BioFoam-inside.

BioFoam inside      

Het door IsoBouw ontwikkelde isolatiemateriaal bestaat uit geëxpandeerde polystyreen EPSHR met verhoogd isolerend vermogen aangevuld met de gepatenteerde isolatie BioFoam. BioFoam  is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie. Het bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen (oneindig materiaal). BioFoam is hiermee de eerste schuimisolatie dat gemaakt wordt van een biologisch basismateriaal.

Voordat in november de strijd in Dubai tegen studenten uit de hele wereld begint, bouwen de VIRTUe-studenten het complex in mei op op de universiteitscampus in Eindhoven. Tijdens de Dutch Technology week van 4 tot 9 juni is het daar te bezichtigen.

BioFoam-inside is ook opgenomen in het standaard-assortiment van IsoBouw en wordt geleverd als plat dak isolatie onder de naam PolyTopHR-Bio.