30 mei 2016

Synbra wint bio-based innovatieprijs 2016

Op de bio-based conferenties in Amsterdam, georganiseerd door Bio-Based World News won ons zusterbedrijf Synbra Technology de innovatieprijs.

Op de bio-based conferenties in Amsterdam, georganiseerd door Bio-Based World News won ons zusterbedrijf Synbra Technology de innovatieprijs.

De winnaar van de prijs voor bio-based product van het jaar (Europa) 2016 was ‘Greeny’, een nieuwe serie ijsverpakkingen gemaakt uit BioFoam door Synbra Technology en kort geleden gelanceerd in Italië. Synbra Technology is onze grondstofleverancier die o.a. PLA ontwikkelt voor vele toepassingen. Hun topproduct is BioFoam, een materiaal dat lijkt op Airpop (EPS) en dit voor de meeste toepassingen kan vervangen. Met dit verschil natuurlijk dat Airpop gemaakt wordt uit fossiele grondstoffen, en BioFoam uit suiker (-riet of –biet). Daarom heeft dit een veel lagere CO2 footprint. BioFoam wordt al veel toegepast: in de vorm van bakjes (trays), ijsverpakking, transportdozen en isolatiemateriaal.

Peter Matthijssen, commercieel manager bij Synbra Technology zei: ‘We waren erg blij met de erkenning van ons product door de jury en het winnen van deze prijs, wat alle mensen die eraan hebben gewerkt zal bemoedigen. We denken dat dit zal bijdragen aan het succes van BioFoam in de markt en hopen dat er nog vele producten zullen volgen, in de komende jaren.’
Tweede werd Bioserie met hun bio-based babyspeelgoed. Lumir’s akoestische coating op basis van biovezels ter vermindering van weerkaatsing binnenshuis ontving het predicaat ‘zeer goed’.