19 januari 2015

Preview BouwBeurs 2015

IsoBouw is dit jaar wederom prominent aanwezig op de Bouwbeurs met nieuwe innovatieve isolatiesystemen.

Maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari zal IsoBouw wederom deelnemen aan de "Week van de Bouw' (BouwBeurs) 2015 in Utrecht (Hal 11, stand D010 + hal 7, stand E055) . 

Beursthema: Natuurlijk isoleren met IsoBouw

Conform de Trias Energetica is isoleren de belangrijkste en eerste stap om energie te besparen. Isoleren is dus een vanzelfsprekendheid. IsoBouw speelt hierop in met het beursthema ‘Natuurlijk isoleren’.

De tweede betekenis van het thema heeft betrekking op het door IsoBouw toegepaste isolatiemateriaal. EPS bestaat voor 98% uit lucht, één van de basiselementen uit de natuur. Mede daardoor is EPS één van de meest milieuvriendelijke isolatiematerialen. Deze claim wordt bevestigd door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek (LCA-studies en meerdere Dubo-keurmerken).

Nieuwe renovatie-oplossingen voor het dak
Met SlimFix, SlimFix Reno+ en SlimFix Spoor beschikt IsoBouw al over een uitgebreid assortiment voor het na-isoleren van hellende daken. Hieraan is onlangs het product RecaPan toegevoegd. RecaPan-elementen komen direct op de oude panlatten. De bestaande pannen kunnen hierop weer herplaatst worden. Dit betekent dat de pannen niet van het dak af hoeven. Toepassing van RecaPan is zeer voordelig. Met een beperkt budget zijn grote labelsprongen mogelijk. IsoBouw komt op de beurs met een geoptimaliseerde versie.

Een primeur op de beurs is een isolerend renovatie-element dat ideaal is voor hellende daken waarbij de onderconstructie niet vlak is (bijvoorbeeld bij reeds voorhanden oude enkelschalige dakelementen).
De innovatieve producteigenschappen van dit nieuwe element worden ook toegepast in het bestaande product SlimFix Reno+. IsoBouw zal hiervan dus een geoptimaliseerde versie tonen.

Recapan   Reno Twin Dak   Nieuw Profiel Deco


Een zeer succesvol product voor het na-isoleren van zolders is SlimFix Deco. Dit snel, eenvoudig en luchtdicht verwerkbare systeem kent veel enthousiaste gebruikers. Tijdens de beurs presenteert IsoBouw een nieuwe generatie met een verdere optimalisatie in verwerkingssnelheid en esthetische afwerking.

Door deze hierboven genoemde uitbreiding in het assortiment beschikt IsoBouw voor iedere bestaande hellend dak constructie en voor elk budget over een lucratieve renovatie-oplossing.

Doordacht gevelisolatiesysteem voor mooie, duurzame gevels


Een zeer gewild product dat prominent getoond wordt, is SlimFort. SlimFort is een gevelisolatiesysteem zonder koudebruggen voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Een voorbeeld hiervan is de afwerking met vezelcementplaten.

 Slimfort

Maar de veelzijdigheid van het systeem gaat verder. In samenwerking met prominente fabrikanten heeft IsoBouw een nieuw concept uitgewerkt. IsoBouw zal aantonen dat de esthetische afwerking bij SlimFort vrijwel onbeperkt is en dat de prestaties van SlimFort alle alternatieven overtreffen.

Prefab-concepten direct voortvloeiend uit BIM
Tijdens de beurs toont IsoBouw ook twee nieuwe concepten die via ‘BIM-aansturing’ geproduceerd kunnen worden.

Het eerste concept is het onlangs geïntroduceerde product SlimFixXT Prefab.
Prefab sandwich systeemkappen die fabrieksmatig volledig worden afgestemd op de projectspecifieke wensen. Te denken valt o.a. aan maatnauwkeurige dakdoorboringen, dakraamsparingen of vaste kopgevel- en gootoverstekken. In één arbeidsgang wordt op de bouwplaats een complete dakconstructie gerealiseerd.

 

Slimfix XT Prefab   Prefab Gevelsysteem 1   Prefab Gevelsysteem 2


Het tweede concept is een gevelsysteem op basis van sandwichelementen. De elementen worden middels CAD/CAM technologie projectspecifiek op maat geproduceerd. Volgens het ‘lego-principe’ kunnen deze vervolgens in het werk snel een eenvoudig in elkaar geklikt worden.

GRATIS toegangskaarten
Klik hier voor uw gratis toegangskaart!