09 september 2016

Nieuwe subsidieregeling voor na-isoleren woningen

Huiseigenaren en verenigingen van eigenaren kunnen vanaf 15 september een forse financiële bijdrage ontvangen voor o.a. het na-isoleren van woningen.

De overheid zet vanaf 15 september een nieuwe subsidieregeling in werking om de energiebesparing in bestaande koopwoningen te stimuleren (De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis).

Huiseigenaren en verenigingen van eigenaren kunnen vanaf deze datum een financiële bijdrage ontvangen voor o.a. het na-isoleren van woningen. Voorwaarde is dat er minimaal 2 onderdelen worden uitgevoerd van de volgende opties: Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, Vloer-/bodemisolatie en hoogrendementsglas. Verder zijn er eisen m.b.t. de minimale isolatiewaarde en een minimale hoeveelheid in m2. De bijdrage bedraagt voor bijvoorbeeld dakisolatie €20,-/m2 en gevelisolatie €30,-/m2.

Wordt aan de hierboven vermeldde voorwaarden voldaan dan kan de subsidie uitgebreid worden voor diverse aanvullende energiebesparende maatregelen, voor een maatwerkadviesrapport en een energieprestatiegarantie. Indien de woning integraal grondig wordt aangepakt dan is er een aanvullende subsidie van €4000,- beschikbaar (Zeer energiezuinig pakket).

De subsidieregeling wordt in drie tranches opengesteld. De eerste periode loopt van 15 september 2016 tot 17 maart 2017. Hiervoor wordt 20,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Op het bijgaande overzicht krijgt u op een A4 overzichtelijk weergegeven wat ‘De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis’ inhoudt en wat de voorwaarden zijn.