28 oktober 2019

Nieuwe maatwerkoplossingen voor dakelementen

Geprefabriceerde maatwerk versnelt het bouwproces en ontlast de aannemer. IsoBouw introduceert 2 nieuwe maatwerkoplossingen voor haar SlimFix dakelementen.

Onder de naam SlimFix Flex biedt IsoBouw een groot aantal aanvullende maatwerkoplossingen bij standaard dakelementen. Deze snel leverbare geprefabriceerde maatwerkoplossingen versnellen en vereenvoudigen het bouwproces met behoud van een maximale flexibiliteit op de bouwplaats. IsoBouw heeft het assortiment onlangs uitgebreid met twee nieuwe oplossingen voor de kopgevel.

Kopgevel-muursparing


Bij een kopgevel-muursparing worden de dakelementen over de lange zijde fabrieksmatig verjongd (onderzijde). Hierdoor kan het kopgevelelement gedeeltelijk over de gevelmuur worden gelegd. Koudebruggen worden zo voorkomen. Er hoeven geen rekjes meer getimmerd te worden en er is minder tot geen WKDO-folie nodig.

Kopgevel-overstekvoorziening


Bij een kopgevel-overstekvoorziening worden in de dakelementen gaten en extra langslatten aangebracht waarin in het werk balken (44 x 69 mm) kunnen worden geplaatst. Zodanig kan op een eenvoudige en snelle wijze een overstek gecreƫerd worden voor elke gewenste afmeting en vorm. De kopgevel-overstekvoorziening biedt de architect volledige esthetische vrijheid en de aannemer aanzienlijke tijdwinst op de bouwplaats