Leaserijders IsoBouw CO2-neutraal dankzij bezoekers BouwBeurs

19 maart 2015

In het kader van haar beursthema ‘Natuurlijk isoleren!’ had IsoBouw een ludieke actie bedacht tijdens de BouwBeurs in Utrecht. Door het aanplanten van bomen kan IsoBouw nu een CO2-compensatie claimen van ruim 70 ton CO2.

In het kader van haar beursthema ‘Natuurlijk isoleren!’ had IsoBouw een ludieke actie bedacht tijdens de BouwBeurs in Utrecht. Bezoekers van de IsoBouw-stand konden zelf een bijdrage leveren aan een duurzame wereld door een boom te laten planten. Namens de deelnemers heeft IsoBouw de organisatie ‘Trees for all’ de opdracht gegeven deze bomen aan te planten in Borneo, Maleisië. Bij dit project wordt bos hersteld door in het beschadigde tropisch regenwoud de oorspronkelijke boomsoorten terug te planten. Inmiddels hebben alle deelnemers aan deze actie hun deelnamecertificaat toegestuurd gekregen.

Het gevolg van deze aanplant is dat IsoBouw een forse CO2-compensatie kan claimen van ruim 70 ton CO2. Dit is ruim meer dan de jaarlijkse uitstoot van alle leaseauto’s van de IsoBouw-medewerkers.

Marketing manager Gerard Sleegers is zeer verheugd over de positieve bijdrage van de beursbezoekers op de CO2-footprint van IsoBouw: “Met Airpop (de nieuwe Europese benaming voor EPS) is onze CO2-uitstoot tijdens de productie al de laagste van alle isolatiematerialen. Dit proces kunnen we zelf beïnvloeden. Dit geldt in mindere mate voor de noodzakelijke kilometers die onze medewerkers tijdens hun werkzaamheden moeten maken. Het is fantastisch dat wij nu dankzij onze beursbezoekers de CO2-uitstoot tot nul hebben kunnen compenseren. Zo gaan we samen met onze relaties van ‘natuurlijk isoleren’ naar ‘natuurlijk ondernemen’ ”.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.

Deze webpagina is niet geschikt voor mobiele devices

U kunt deze pagina openen via uw desktop.