28 februari 2019

IsoBouw imponeert met vlammende demo

Een opvallende presentatie die veel aandacht opwekte. Dat bood de beursstand van IsoBouw tijdens de Bouwbeurs. De ‘brandtest’ van het nieuwe isolatiemateriaal Xire zorgde voor verbazing bij bezoekers.

Vijf dagen lang vlammen op een EPS-plaat zonder echte schade. Volgens veel mensen onmogelijk, maar IsoBouw liet zien dat EPS wél brandveilig is en prima toegepast kan worden in isolatiesystemen.

IsoBouw vertoonde met trots het nieuwe isolatiemateriaal Xire dat in de loop van dit jaar in de handel komt. Xire is gebaseerd op EPS en iedere parel is behandeld met een speciale coating. Dat maakt de parels brandwerend en daarmee de gehele plaat.

vuurvaste isolatie

Licht en drukvast

Maar de brandveiligheid is niet het enige kenmerk dat Xire uniek maakt. Het is drukvast, licht van gewicht dus eenvoudig te verwerken, vochtbestendig en het bevat geen schadelijke vezels. Een product dat met name voor gevel- en platdakisolatie ingezet kan worden. In een recente brandproef behaalde Xire zelfs een brandweerstand van ruim meer dan 60 minuten.

Dak van de toekomst

Dat IsoBouw zich profileert als specialist in dakoplossingen, blijkt ook wel uit de presentatie van het ‘dak van de toekomst’. Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van prefab maatwerkoplossingen. IsoBouw presenteerde oplossingen waarbij al in de productiefase een aantal voorbereidingen getroffen worden voor bijvoorbeeld dakgoten of overstekken. Na plaatsing van de dakelementen kunnen die dan eenvoudig aan de constructie bevestigd worden zonder beschadiging of doorboring van de bestaande isolatie.

dakisolatie IsoBouw tijdens Bouwbeurs

Zonnepanelen

Hetzelfde principe is uitgangspunt van de SlimFix RenoTwin Solar voor indak-zonnepanelen bij renovatieprojecten. Daarbij verdwijnt de dakpan als waterkering. IsoBouw levert reeds een dakelement dat vrijdragend over het dak wordt geplaatst. Later dit jaar introduceert IsoBouw een variant waarmee een waterkerende afdichting geplaatst kan worden voor indak-zonnepanelen. Toepassing van SlimFix RenoTwin Solar garandeert een goede ventilatie en waterdichtheid van het dak.

geisoleerde renovatieplaten voor zonnepanelen